Tuesday, December 28, 2010

public phone

Gua suka hari Isnin. Kenapa suka? Gua pun tak tahu. Hari Isnin hari untuk senyum. Bukan selalu lah. Hari Isnin juga ada pasar malam di area KDSK. Dekat area Mencester la juga.


Hari Isnin ini gua pergi ke pasar malam KDSK. Bersama ibu gua. Okay sangat seronok! Cakap saja nak apa, semua dapat. Gua tak perlu bawa purse pun.


Ibu nak beli nasi lemak kukus. Singgah ke kedai nasi lemak kukus. Ibu nak lauk sotong. Nak janggut janggut. Bila time nak bayar, total RM5.20. Tokei tanya ada dua posen tak? Ibu geleng. Tokei nampak terdesak. Gua dengan tenang menyeluk paket seluar-jeans-lusuh-dah-pakai-tiga-tahun-tapi-basuh-seminggu-sekali gua itu. Gua keluarkan segenggam duit syiling pelbagai saiz dan nilai. Lalu gua hulurkan dua posen kepada tokei.



"Hamboi! Dok bergayut dengan boyfriend pakai public phone ka selalu?"







***



Lepas ni paket seluar jeans gua pasti kempis. Serta ringan. Azam tahun baru!



Gua suka hari Isnin..



5 comments:

Si Kachak Suparjo said...

Paket ke poket?

Amalina dan Benda Kecil said...

zaman sekarang ade ke orang yang gayut gune public phone lagi?ahaha.

Melancholic Fool said...

???

fndrocka said...

Kenangan gila bersembg kat public fon!

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

Si Hensem : Paket = Poket

AmalinaFasola : Dulu ada. Kenangan beb!

Azhar : Awatnya?

Fndrocka : Kaaaan?? Hehe