Thursday, December 30, 2010

mengantuk

Semalam, sedang gua lena diulit mimpi mimpi kabur, dengan tiba tiba ibu menggerakkan gua dari tidur. Aduh, ayat mukadimah kucar kacir. Lantaklah.

"Akak, nak ikut ibu pergi kedai tak?"

Gua lantas angguk kepala dan melompat bangun untuk menukar baju. Setelah kelihatan cun, gua ready nak keluar rumah. Gua tengok ibu dah tunggu dalam kereta. Tapi di seat sebelah pilot. Gua dengan penuh kurius bertanya pada ibu,

"Kenapa ibu tak drive?"






"Ibu tiba tiba mengantuk. Dah, jom lah."



***



Ah kedai tak sampai lima minit punya perjalanan, dan dan mengantuk. Saja nak bermanja dengan gua la tu.





3 comments:

Si Kachak Suparjo said...

Alalalala.
Suwitnya mak ko.

fndrocka said...

Ni lah yg omputer kabor safety first

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

Si Hensem : Kahkahkah. Suwit la sangat..Ada time2 dia je tu..

Fndrocka : Kehkehkeh. Orang meleiss kabor 'mengada ngada'.