Friday, December 10, 2010

penat je nebes nebes 1

Haritu masa balik Mencester gua sempat tolong tokei kat gerai. Tiba tiba datang seorang akak. Bukanlah tiba tiba sangat. Memang gerai akan didatang customer la kan. Dari jauh akak ni gua tengok dia pandang gua kecik besar kecik besar je. Gua menten senyum. Customer kena layan elok elok,tokei pesan. Dia minta air kelapa 2 dan goreng pisang dua ringgit. Gua pantas capai cawan untuk isi air. Tokei kalut capai plastik untuk isi pisang goreng.

Gua masih lagi rasa lain macam. Akak tu masih pandang gua. Demm! Jangan cakap gua terlupa zip seluar macam haritu. Gua gugup sebentar. Sambil kaver line,gua tengok bawah. Eh, ok je zip. Baju pun ok tak terangkat ke kotor ke. Sebelum akak tu blah, dia senyum sambil berkata kat gua;

"Adik, tahi lalat kita sama lah. Hehe."

"Eh, ye la! Hehehe."






Cehh, penat je gua nebes nebes. Finally, ada juga insan panggil gua adik kat gerai. Selama ni asyik dapat title makcik je.

2 comments:

Si Kachak Suparjo said...

Dia trick lu nak dapat goreng pisang lebih je tu.
Lu jangan lah kembang sangat.

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

Eleh gua cakap macam tu pun lu nak jeles. Tau lah gua cun. Kehkehkeh