Wednesday, October 7, 2009

expired date

Nak kata aku pergi buat chemotherapy, tak ada pula. Nak kata stress, orang lain pun stress. Tapi tak ada lah sampai gugur rambut smpai segenggam setiap pagi bangun tidur. Setiap hari cuci rambut, dua tiga genggam juga lah hasilnya. Kalau kumpul-kumpul dah boleh buat kostum gorila agaknya. Tapi yang peliknya, rambut aku tetap cantik macam rambut Shauvina, cuma kasar sikit saja. Kawan-kawan suka mempertikaikan kebenaran yang amat jelas ini. Aku sabar saja.

Aku stail beli borong barang-barang keperluan asas ni. Senang. Mudah. Murah. Macam mak-mak bukan? Suka aku la! Aku beli syampu ni botol besar stok untuk satu sem terus. Macam biasa lah aku begitu yakin dan tergoda dengan produk-produk hasil bidaah dari media masa. Wangi memang wangi. Tapi tadi aku tertarik nak baca segala tulisan yang tertancap di botol syampu itu. Aku baca sampai la ke part di mana tercatat Expired Date dia.

WTF!! Patut la rambut gua gugur. Nak botak dah ni wey!! Cilakak!! Macam gampang punya iklan rambut lembut la konon!!

***

Kelihatan budak-budak rumah aku bertempiaran lari menyorok bawah katil masing-masing bila aku keluar toilet. Ah peduli apa aku. Hati tengah panas. Minta maaf lah kawan-kawan semua.

***

Expired Date : 29/01/2009

4 comments:

ULTRAMAN said...

ngaaa... cian kamu...guna minyak kelapa.. restrore balik rambgut kamu punya health

KeyrOL Zaman Razak said...

oit...syampoo pn ade
expired date ke?
x taw plak doe..

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

ultraman : minyak kelapa??buleh ke? (tapi bukan busuk ke?)

zaman : cepat p cek expired date syampu ko. ingat makanan je ke ade expired date

kak lilin said...

tah..
sume ade expirate date..
abeh xkan syampo 60 tahun lepas leh gune g..ape daaa..