Friday, October 30, 2009

mengada!

Gua singgah kejap saja ni. Sebab gua tahu gua dah lama tidak mengemaskini blog gua ini. Gua cuma nak bagitahu gua sedih sangat hari ini. Itu saja. Sedih akibat mengada-ngada yang teramat sangat. Gua tau gua ini tidak tahu bersyukur. Gua emo. Main suka-suka hati je melalak lalak depan orang. Tapi gua memang tak tahan tadi. Impian gua dari tahun 2007 tu tiba-tiba dimanipulasikan. Hati gua terusik. Cukup lah usik hati gua sekali hari itu. Acah-acah gua kata tak nak beli. Gua dah meraung sehabis mungkin dah hari itu. Hari ini, main acah-acah lagi. Gua penat la nak teriak teriak melalak depan orang. Ingat tak penat ke menangis menangis ni. Lain kali jangan bagi harapan tinggi sangat kat gua. Gua ini jenis letak high bid utk harapan tinggi menggunung. Last-last gua yang melalak sendiri bila tak dapat. Kan dah susah. Semua susah. Hati susah perasaan susah. Tak tenteram la gua. See, gua dah tak boleh tidur. Ayat gua pun dah berterabur habis. Lagi satu, tak perlu nak compare compare gua dengan siapa siapa. Gua dah tau dari kecil lagi. Ingatkan mentaliti akan berubah semakin bertambah usia. Heh, rupa-rupanya sama saja. Gua tau siapalah gua ini. Gua buat macam-macam nak bagi impress sikit bila lihat kat gua. Tapi satu pun tak jalan rupanya. Gua rasa macam gua ni bodoh gila. Tapi tak apa lah. Gua tahu gua pun salah. Asyik nak melawan je. Menagada-ngada tak payah cerita la. Gua memang mengaku gua mengada lebih. Tapi tu gua rasa gua buat untuk tarik perhatian saja. Sebab gua rasa dipinggirkan. Tak apalah. Gua memang macam ini. Gua nak sedarkan diri gua yang tak pernah sedar ini. Gua kononnya nak jadi tabah sikit lagi. Lu orang doakan untuk gua ye.


Lagi satu, gua sekarang tak ada perasaan lagi nak karang entry untuk besday gua yang sangat best haritu. Esok-esok gua post. Lu orang nak baca, baca. Tak nak baca sudah. Gua tetap sayang semua orang!

***

Sekejap je kan gua singgah?

2 comments:

Melancholic Fool said...

Sha, wat happened?

pakcik kordi said...

lor....org nk tgk besday dia!!!!cepat2 update!!!=)