Monday, August 10, 2009

seksaan

Cukuplah tu. Cukup semua ini. Tak perlu lagi kamu nak siksa aku lagi. Cukuplah dengan semua itu. Tak puas lagi ke apa yang kamu dah buat kat aku selama 3 tahun ni? Masih menggunung ke perasaan hasad dan dengki kamu tu terhadap aku? Apa lagi yang kamu nak aku buat? Aku betul-betul dah lemah kali ini. Dulu aku boleh berontak-berontak kecil lagi. Sekarang ini aku dah tak mampu nak berbuat apa-apa sudah. Aku kecundang. Lihatlah list di bawah ini. Ini semua perbuatan-perbuatan kejam kamu kepada aku.

1. Saman kura-kura aku. Parking kat tengah jalan. Block kereta nak lalu.

2. Saman lagi kura-kura aku. Tak ada sticker pelajar. (Macam mana nak ada sticker? Aku apply tak pernah nak approve. Lepas tu marah-marah aku cakap 1st year student tak boleh bawak kereta. Aku kata aku bawak kura-kura je.)

3. Saman lagi macam nombor 2. Kali ini kamu ugut nak clamp. Laju-laju aku lari menyorok kat belakang tangki air dengan kura-kura.

4. Tahan aku masa balik kolej pukul 3.30 pagi. Aku tak larat sangat nak overnight kat luar. Takkan la pasal tu pun nak saman jugak?

5. Tahan aku kat depan budak-budak junior tanya mana kad nama aku. Ciss aku terlupa bawa pun nak kecoh kat situ. Jatuh pride aku beb.

6. Sekali lagi kena tahan sebab tak ada sticker. Kamu bagi lecture kat situ selama 1jam 24minit. Kamu ingat kami tak sembahyang maghrib ke?

7. Yang ini paling sakit sekali. Adakah patut kamu yang paling hensem tu boleh bagi senyuman paling manis kat aku??? Berbuih mulut pengsan kat situ jugak aku!

***

Banyak lagi sebenarnya seksaan kau buat kat aku. Tapi yang ini saja aku boleh senaraikan untuk menjaga kemaslahatan pelbagai pihak yang berkenaan. Kepada pakgad yang hensem tu (yang ini betul-betul hensem pakai myvi putih,bukan perlian), tolong la jangan seksa aku lagi dengan pandangan menggoda kamu itu. Masa malam tu kamu dengan kawan-kawan kamu ambil air kat water cooler untuk pergi main futsal, itu saat memang buat aku cair. Kamu boleh pula tegur aku. Tak bernafas 5saat aku tau. Siap boleh buat-buat patah balik nak pergi ambil barang kat kura-kura. Nak buat muka konon-konon ayu memang susah. Tolong jangan seksa aku lagi ok.

6 comments:

hanisah said...

syah!
snap pic pakgad hensem tu..
nk tgk!!
hahaha~

h0uRi hEaVeN said...

wei pak guard yg mane?????
tunjuk sket...dalam idup aku lom tgk lagi pak guard ensem kat kolej ni..... kekekeke

Anonymous said...

hurm celah mana ensem nih?
mai abaq skit weh..
dan2 ensem..
xsilap aku,smua muka pakgad bkn lebey kurg ka?
pndai ank menilai nah,yg pentg myvi putih,i like..klw dia ensem sgt,bg borg join usrah ya..nnt aku cop

KeyrOL Zaman Razak said...

ahaha..
siksaaan no 7
tuh paling seksa tuh~~
sampai pengsan2..
buih2 mulut.hehe
dasyatttttt penangan pak gad~~~

nada said...

geli aku weh..tak de hensem mane pun..gedik je lebih korang ni.haih

m.a.n.n.e.q.u.i.n said...

hello kawan2..pakgad ni benar2 hensem..malu la ai nk snap2 pic dia. haritu dia tegur pun menggegel2 nk jawab. nada jgn la jeles. ko boleh amek kluangman tu. seswaii~