Tuesday, July 19, 2011

ketap gigi







I discovered something today. Some sort of a habit. Aku rasa aku suka ketap ketap gigi. Ketap gigi? Sounds weird but I can't find the right word. It's like you're chewing but nothing inside your mouth. Get it? No?

Anyway, I found out that habit when I was walking alone at a mall yesterday. Waktu tu aku berfikir macam macam. Macam saintis. Fikir sampai terlanggar orang. Fikir sampai tersadung dekat eskelator (typical me). Fikir sampai kerut kerut dahi (or maybe I just have a frown face). Mungkin bila aku berfikir, aku ketap gigi. Berfikir tentang masa depan. Berfikir tentang kehidupan. Berfikir tentang pegangan. Berfikir tentang keluarga aku. Berfikir mahu menjadi penulis.

Aku juga perasan aku akan ketap gigi bila sedang takut. Ketakutan. Takut sakit. Takut kena marah. Takut bila menipu. Takut mati. Takut fast driving. Sekarang, aku mula perasan aku ketap gigi bila bila masa saja. Maksudnya aku berfikir kuat. Atau aku terlampau takut? Eh?

Susah juga nak menyatakan apa yang dalam fikiran. Kalau lah ada projector direct dari otak, kan senang. Bila bila masa saja boleh tunjukkan apa dalam fikiran. Kadang kadang aku hilang arah bila bercakap. Tak tahu nak mencari ayat yang betul, ayat yang bagus. Dan selalu perkataan perkataan yang keluar dari mulut aku disalahertikan oleh orang lain. Salah sendiri, siapa suruh tak pandai berkata kata? So I chose to be silent.






Or maybe I'm just lost. Lost in my own scary world.









5 comments:

HiSaM ! ! ! said...

lama terperap?mana tercampak?

Melancholic Fool said...

re oranise your thoughts and list it down... kalau kau depressed but kau tak tau why... kau dalam bahaya.... cari Allah...

Amalina said...

ketap gigi bila marah sgt.sampai mengigil.

gedek! said...

ketap gigi lagi baik dari kancing gigi.....

(masa tulis belog pon ketap gigi?)

Remy said...

Muka mesti nampak sasa kalau ketap gigi, kan?