Tuesday, May 3, 2011

stress?



Kalau gua tengah stress, gua cuba membuat sesuatu untuk distract gua punya attention kat stress tu. Sama ada aktiviti mengeluarkan peluh atau tidak, itu terpulang kepada keadaan. Yang penting, benda yang gua selalu buat adalah spontan. Takde plan. Tiba tiba terus jalan je. Sebagai contoh, aktiviti yang gua selalu buat di kala stress adalah:

1. Berlari sampai rasa penat nak mati.
2. Cuci kereta.
3. Meronda-ronda dengan Scott tanpa hala tuju.
4. Tengok movie yang tak ada orang tengok.
5. Jalan jalan kat mall sorang diri sambil usha orang orang pelik.
6. Cuci toilet dengan sungguh sungguh.
7. Tidur. (Yang di jarang dapat gua buat sebab bila banyak sangat fikir gua tak dapat tidur sangat)



Dan gua baru lepas cuci toilet dengan bersungguh sungguh. Haha. Tak tak stress lagi dah :)



***


Btw, benda paling afdhal sekali bila stress..kita minta tolong Tuhan. Kan?




3 comments:

gedek! said...

Uncle suka pegi urut kaki....

Ketagih sudah!

(lamanya tak apdate?)

Amalina said...

nombor 6 & 7 slaloo aku buat biler stress.

Black said...

Kalau lu stress lagi, tolong cuci tandas rumah gua pulak. Boleh kan? :)