Wednesday, May 25, 2011

hey, grow up!

I really hate this situation.

Situasi di mana orang kata jangan, tapi aku lagi nak buat. Rebellious. Kalau benda baik, bagus lah. Kalau benda tak baik, bodoh lah aku. Aku tak suka sifat yang satu ni tapi masih lagi mengamalkan selalu. Tak bagus. Tak bagus untuk diri sendiri. Tak bagus untuk orang sekeliling juga.

Sebagai contoh, orang kata jangan try shisha. Tak elok. Lagi membuak buak perasaan aku nak cuba. Orang kata jangan drive laju laju. Aku pernah try 160 km/h sorang sorang. Orang kata jangan keluar, duduk rumah study. Aku start kereta pergi tengok movie sorang sorang. Orang kata jangan makan banyak, kau tu dah gemuk. Depan depan aku control, belakang belakang aku bedal makan tiga meal sekali gus.

Tak bagus.


I have to change. Only me can change myself. Hey, grow up!





***

No more funny post ey? Period.

3 comments:

Shake said...

Hahha aku pun rebel. Aku ajar boss aku seludup masuk anak dia berumur 5 tahun tgk citer fast five walaupun dah ditahan.

Boss aku cakap aku rebel

Ries Lee said...

aku faham, orang muda ni mmg sukar nak halang sifat nak mencuba sesuatu yang baru. aku pun ada sifat tu. kawan aku paksa aku hisap rokok, shisha, masuk kelab tapi berjaya tolak.

yang penting, pendirian lah. depends on diri kita sendiri sebab baik dan buruk datangnya dari diri kita sendiri. kau pilih sendiri lah.

HiSaM ! ! ! said...

tukar ayat....jgn tak makan.....ha...cube try...